Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Ιουλίου 2018

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδος

Αργολίδα: Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό (βίντεο)
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμούν τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ροεινού στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρο Αθανασόπουλο κι άλλους Ιερείς.
Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε όλη την κωμόπολη του Νέου Ροεινού προς ευλογία των κατοίκων.
Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
 Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Γκιόλας ,Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης κα
Φέτος λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή ο καλλίφωνος πρωτοψάλτης από την Μητρόπολη Πατρών Δημήτριος Γαλάνης (πρωτοψάλτης της Αγίας Βαρβάρας, Πάτρας). 
Ο Δημήτρης Γαλανής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Σπούδασε από την ηλικία των 8 ετών με τον Πρωτοψάλτη Σπύρο Γεωργακόπουλο στην Πάτρα. Στα 14 χρόνια του διορίστηκε αριστερός ψαλτής του Αγίου Γεωργίου "Klauss". Το 1982 πήρε το πτυχίο του στη Βυζαντινή Μουσική από το Απόλλωνον Ωδείο και το 1984 το Δίπλωμά του στη Βυζαντινή Μουσική από το Μουσικό Σχολείο Πολύμνου με άριστα σήματα Σπούδασε δυτική μουσική. Έχει συνθέσει ένα "Βυζαντινό Ορατόριο των Χριστουγέννων" (1991). 

Το 1990 έγινε καθηγητής γυμνασίου και από το 1991 είναι δάσκαλος της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Γυμνάσιο της Πάτρας. Δημοσίευσε ένα CD με λαϊκά τραγούδια και ύμνους με τη χορωδία του σχολείου το 2006. Το 1998 ίδρυσε τη Βυζαντινή Χορωδία της Πάτρας. Την ίδια χρονιά άρχισε να διδάσκει στο Ωδείο Μότσαρτ της Πάτρας. Το 2000, διορίστηκε δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Έγινε επίσης Καλλιτεχνικός Διευθυντής των τομέων της λαϊκής μουσικής και των λαϊκών οργάνων.

Το 2005 συμμετείχε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής στο Consevatorium της Αθήνας. Σήμερα, ως πρωτοψάλτης και δάσκαλος της Θείας Τέχνης, προσπαθεί πιστά να μεταδώσει και να διατηρήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά σε σχέση με την Ψαλτική Τέχνη και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες