Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

16 Νοεμβρίου 2022

Αργολίδα: Παρουσία του Υπουργού Οικονομικών άνοιξε τις πύλες της η ”Πελοπόννησος Expo 2022”


Εγκαίνια Σταϊκούρας

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της μεγάλης Πελοποννησιακής έκθεσης των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου στην Δαλαμανάρα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.
Την έκθεση στην οποία μετέχουν γύρω στους 140 εκθέτες εγκαινίασε  ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας ως οικοδεσπότης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι βουλευτές της Αργολίδας Γ.Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γ. Μαντζούνης, βουλευτές της Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος, στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους τους Δήμους της Αργολίδας και όμορων Δήμων, επιχειρηματικός κόσμος από όλη την Πελοπόννησο και φυσικά πλήθος κόσμου που επισκέφθηκε την έκθεση κατά την ημέρα των εγκαινίων.
Με το μήνυμα « Όλη η Πελοπόννησος σε μία έκθεση», η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022», στην Αργολίδα, δίνει την ευκαιρία σε παραγωγούς, εμπόρους και επιχειρηματίες να συναντηθούν, εκθέτοντας τα προϊόντα τους, καθώς και στους καταναλωτές, να ενημερωθούν για τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου και να γνωρίσουν την παραγωγή της.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις, ενώ, ταυτόχρονα, εκθέτες και επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία ανάπτυξης ενός γόνιμου διαλόγου.

Η Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2022», στην Αργολίδα, πραγματοποιείται από 16 έως και 20 Νοεμβρίου 2022, στο Κτίριο Φραγκίστα, στο 4ο χλμ. του δρόμου Άργους – Ναυπλίου.
 
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου


18.00 – 19.00 Τελετή Εγκαινίων
19.00 – 20.00 Ο Chef Τάσος Τόλης αναλαμβάνει το ρόλο του οικοδεσπότη στο Masterclass Γαστρονομίας και έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του, αναδεικνύοντας την Πελοποννησιακή Γαστρονομία και καταλήγοντας σε γρήγορες και νόστιμες γευστικές προτάσεις με συνέργειες εξειδικευμένων ανθρώπων της Γαστρονομίας! Καλωσόρισμα επισκεπτών με τοπικά παραδοσιακά κεράσματα από τους : Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας Προοδευτικός Μορφωτικός ΣύλλογοςΜαλαντρενίου Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”
20.00 – 22.00 Παρουσίαση Μενού – Γευσιγνωσία στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας από το Chef Τάσο Τόλη

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

16.00 – 18.00 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ Κορίνθου
18.00 – 19.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”
19.00 – 20.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Προοδευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Μαλαντρενίου
20.00 – 21.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου
21.00 – 22.00 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

16.00 – 17.00 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
17.00 – 18.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”
18.00 – 19.00 Παρουσίαση και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβερίου «ΓΕΝΕΣΙΟΝ»
19.00 – 20.00 «Βιωσιμότητα – Σπατάλη Τροφίμων» & ζωντανή μαγειρική με τοπικά προϊόντα από τον Executive Chef και Συγγραφέα Αλέξανδρο Παπανδρέου
20.00 – 21.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Προοδευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Μαλαντρενίου
21.00 – 22.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου

Σάββατο 19 Νοεμβρίου


10.30 – 12.00 Πελοποννησιακό Πρωινό από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το Chef Τάσο Τόλη
12.00 – 15.00 «Η αξία της συνεργασίας και της προσφοράς στη γαστρονομία και την Κοινωνία» & Συνταγές με τοπικά προϊόντα από το Chef Ιάκωβο Απέργη «Οι τύποι της μπίρας και η σημασία της στην σύγχρονη εστίαση από το Σύμβουλο μπίρας Πολ Εμμανουηλίδη «Η σημασία των τοπικών προϊόντων στην εστίαση και τον τουρισμό» από το Σύμβουλο Γαστρονομικού Marketing κο Χάρη Τζαννή Ζωντανή Μαγειρική από τους Ιάκωβο Απέργη, Πολ Εμμανουηλίδη και Χάρη Τζαννή
15.30 – 17.30 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
18.00 Ημερίδα από την Ομοσπονδία & Εμπορικό Σύλλογο Άργους με θέμα: Η ακρίβεια και πως επηρεάζει το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα και πως μπορεί να ανασχεθεί, από τον Πρόεδρο ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) κ. Γεώργιο Λεχουρίτη.
18.00 – 19.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Κάντιας
19.00 – 21.00 Ζωντανή Μαγειρικήαπό το Chef του 3Sixty Grill Dining κο Νίκο Κουκουβά
21.30 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Passepartout Band».

Κυριακή 20 Νοεμβρίου


10.30 – 12.00 Πελοποννησιακό Πρωινό από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το Chef Τάσο Τόλη
11.00 Ημερίδα από την Π.Ο.Ε.Ε. – Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.
12.00 – 13.00 Ζωντανή Μαγειρική από τη Chef και Συγγραφέα Μαίρη Παναγάκου στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας
13.00 – 15.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κίου – Μικρασιατικά
15.00 – 18.00 Παρουσίαση του νέου καινότομου προγράμματος πάχυνσης Αρνιών βαρέως τύπου από την επιχείρηση Δενέζης Α.Ε. – Denezis Meat σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ζωντανή Μαγειρική – Γευσιγνωσία και Αξιολόγηση των καινοτόμων προϊόντων κρέατος της επιχείρησης Δενέζης Α.Ε. – Denezis Meat από το Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας κο Βασίλειο Μπέκα
18.00 – 19.00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λάλουκα «Η ΑΜΥΜΩΝΗ»
18.30 Μουσική Εκδήλωση με τα σύνολα πνευστών και εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας υπό την επιμέλεια καθηγητών κ.κ. Μαρίνη Σπύρου, Παπαδημητρίου Γιάννη, Συρράκου Ντίνου, Τετώρου Μιχάλη, Χατζημπαλάση Γεωργίας.
19.00 – 22.00 Παρουσίαση του Κοκτέιλ Αργολίδας από τον bartender του Café Rosso στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου ΑργολίδαςΠαρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΖωντανή μαγειρική από το Royal Catering

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες