Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας

 Πυρκαγιά

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. 
 Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν. 
Στη μάχη έπεσαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονταν συνεχώς, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας»: Πολύ δύσκολη εξελίσσεται η νύχτα, καθώς περίπου στις εννέα το βράδυ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και την προσπάθεια συνεχίζουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ήδη, έχουν γίνει στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος. 
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά μετέβη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς άρχισαν να επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου. 
Σύντομα έφτασαν να επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας διατέθηκαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή εξακολουθούν να παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.
Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεμέα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, οπου συμμετέχει στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια για τον συντονισμό των δράσεων.
«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
Ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων, οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε πυρκαγιές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες