Τον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν, η Διοικήτρια του Γ. Ν. Αργολίδας Μάνια Κασνατζόγλου και οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου Γ.Ν. Αργολίδας , συγγενείς των ασθενών ,η πολιτική αρχή του νομού και ο Αναπλ. Διοικητής Γ.Ν. Αργολίδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος.
Το εκκλησάκι βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αλεξάνδρου πέριξ του Νοσοκομείου
Ο Άγιος Αλέξανδρος γεννήθηκε το έτος 240 μ.Χ., άλλοι λένε το 239, στην Μ. Ασία, από ευσεβείς γονείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν χριστιανικά. Τα μεγάλα χαρίσματα που τα απέκτησε στην παιδική και νεανική του ηλικία, φάνηκαν και αναδείχθηκαν αργότερα, κατά την δωδεκάχρονη πατριαρχία του και κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, πού έγινε στη Νίκαια της Μ. Ασίας το έτος 325 μ.Χ., κατά την οποίαν καθορίστηκε με σαφήνεια η Πίστη της Εκκλησίας, πού την μόλυαν οι διάφορες αιρέσεις.
Ο Άγιος Αλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης διακρίθει από την πρώτη Οικουμενική σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας, ο τότε Πατριάρχης δε τον εξέλεξε αντιπρόσωπο του. Και όταν στη Σύνοδο αυτή καταδικάστηκε ο Άρειος, ο Αλέξανδρος, αν και γέροντας 70 χρονών, δέχθηκε να περιοδεύσει στη Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για να διδάξει και να γνωστοποιήσει τα ορθά δόγματα των αποφάσεων της Συνόδου της Νικαίας.
Στο μέσο της περιοδείας ο Πατριάρχης πεθαίνει και ορίζει διάδοχό του τον Αλέξανδρο. Πράγματι, σαν Πατριάρχης ο Αλέξανδρος ανταποκρίθηκε σωστά στις δύσκολες περιστάσεις των καιρών. Τότε ο Άρειος είχε εξαπατήσει το βασιλιά Κωνσταντίνο ότι δήθεν πιστεύει ορθά. Και ο βασιλιάς διέταξε τον Αλέξανδρο να αφήσει τον Άρειο να μετέχει της Θείας Κοινωνίας.
Ο Αλέξανδρος, λυπημένος, προσευχήθηκε στο Θεό και ζήτησε τη βοήθεια Του. Το πρωί που ο Άρειος με πομπή θα πήγαινε στην εκκλησία, βρέθηκε νεκρός. Ο Άγιος Αλέξανδρος απεβίωσε ειρηνικά το 337 μ.Χ.