24 Σεπτεμβρίου 2024

Εκκλησιαστικό μνημόσυνο για τους δωρητές και ευεργέτες του Δήμου Ναυπλιέων

 Δίσκος μνημόσυνου

Ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο εκδήλωσης τιμής και μνήμης, προς τους δωρητές και ευεργέτες του πραγματοποιεί ετησίως, το καθιερωμένο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εκκλησιαστικό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τους Ευεργέτες και δωρητές που ήδη μνημονεύονται: Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωαν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανού, θα συμπεριληφθούν από εφέτος στον κατάλογο των μνημονευομένων προσώπων και οι ευεργέτες που έχουν προσφέρει στις περιοχές αυτές: Οι μεγάλοι ευεργέτες Αδριανό Αγγελόπουλο και Μαριγούλα Αγγελοπούλου, ιδρυτές του Αγγελοπούλειου ιδρύματος με την προσφορά τους στα σχολεία του τέως δήμου Μιδέας.

Η Στυλιανή Δούκα, το γένος Κερασόπουλου, με την μεγάλη δωρεά στο Γηροκομείο Ναυπλίου.

Ο Νικόλαος Καραγιάννης, με την τεράστια δωρεά πινάκων ζωγραφικής και σημαντικότατου και μοναδικού αρχειακού υλικού της ιστορίας του Εθνικού θεάτρου.

Ο Ηλίας Δρούζας που έχει ιδρυτής του «κληροδοτήματος Δρούζα» το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος Ναυπλιέων.

Ο Ανδρέας Συγγρός, δωρητή του δημοτικού σχολείου στο Μάνεσι και του παλαιού δημοτικού σχολείου Τολού.

Ο Ανδρέας Μπικάκης, δωρητής των 140 στρεμμάτων όπου σήμερα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ασίνης και τέλος ο Αναστάσιος Κοφινιώτης, ιδρυτής του ιδρύματος «Παρνασσός»,στη Νέα Τίρυνθα.